-->

Kralj životinja je zelena mumija, ništa manje moćni tigar je krpa u prašini. Na drugoj strani pavijan leži raširenih udova i otvorenih očiju kao da traži još uvek pomoć. To je slika iz Zoo vrta u Gaza Pojasu, u gradu Kan Junis.

To su životinje koje su uginule od gladi i žeđi. Krivac je rat između Palestinaca i Izraela. Radikalni Hamas, kojemu je cilj uništenje Izraela, ispaljuje rakete na jevrejska naselja. Izrael, kojemu je cilj uništenje i samog imena Palestina, žestoko uzvraća. Rezultat – unesrećeni i poginuli na obe strane. I najsurovije umorene životinje. U Gazi ima pet Zoo vrtova, najgore su prošle zarobljene životinje u Kan Junisu. Od njih 65, preživelo je nekoliko. Od avgusta protekle godine vlada primirje između Palestinaca i Izraela. Slike njihovih mrtvih ih neće sprečiti da započnu novi sukob, tek ih slike ovih životinja ostavljaju ravnodušnim. 


Neko je ipak preživeo 



Dok neko nije


Download Knjiga

Šta je Nostalgija Zanimljivosti?

Možda prvo reći šta znači nostalgija? Kovanica nastala od (staro)grčkih reči nóstos álgos, što bi značilo kuća i bol. Nije teško zaključiti...

Čitanije

.