-->
"Mi smo odgovorni za sve što se događa na ovome svetu. Snagom svoje ljubavi, svoje volje, možemo menjati svoju sudbinu i sudbine mnogih drugih ljudi".

U romanu "Valkire" (na ovim prostorima poznat i kao “Anđeo čuvar”) Koeljo piše o svojim “čarobnjačkim” i “magičnim” iskustvima, ne skrivajući da je na njega veliki uticaj imao Karlos Kastaneda, odnosno da ga je jednostavno, u ideji, kopirao.

Jedna od najosobnijih (tvrdi da je to autobiografija) Koeljovih knjiga prvi put je objavljena na portugalskom jeziku 1992. godine, a na engleskom tri godine kasnije. U “Valkirama” piše o svojim iskustvima s crnom magijom i čarobnjaštvom, lutanjima po američkim tajnovitim pustinjama, neobičnom događajima i susretima koji su ostavili traga na njegovu literaturu i verovanja. (Kastaneda mu je očigledno, pored uzora, bio i duhovni otac).

U knjizi navodi da se borio sa silama s kojima nije bio blizak i da se neodgovorno ponašao. Ali, “Bog je bio milostiv i dao mu je lekciju”.

Radnja romana “Anđeo čuvar” počinje u Rio de Žaneiru, kada Koeljo daje primerak knjige Alhemičar misterioznom učitelju i poverava mu svoj nemir zbog toga što svi njegovi snovi propadaju baš kada je na pragu da ih ostvari. Učitelj tada nalaže Koelju da pronađe svog anđela čuvara i razgovara sa njim.

Pisati zabavne knjige i zarađivati na tome je u redu, ali tvrditi da je to sopstveno i duhovno iskustvo i poučavati druge je prevara. U svakom slučaju: (KLIKOM DO KNJIGE)

Download Knjiga

Šta je Nostalgija Zanimljivosti?

Možda prvo reći šta znači nostalgija? Kovanica nastala od (staro)grčkih reči nóstos álgos, što bi značilo kuća i bol. Nije teško zaključiti...

Čitanije

.