-->

Američki razarač "Donald Kuk" našao se u neutralnim vodama Crnog mora 10. aprila ove godine. Pojava američkih ratnih brodova u ovim vodama predstavlja kršenje konvencije koja se odnosi na razloge i vreme boravka u Crnom moru vojnih brodova država koje ne izlaze na Crno more. Rusija je, kao odgovor, poslala bombardera SU-24 da preleti nad razaračem SAD.



Sve je teklo "normalno", američki radari su počeli da izračunavaju brzinu približavajuće mete, a onda su se odjednom svi ekrani pogasili. Aegis (sistem za protivvazdušnu odbranu na američkom razaraču) je prestao da radi i rakete nisu mogle da dobiju informacije o meti. U međuvremenu, SU-24 je preleteo palubu razarača, napravio okret i simulirao napad projektilom na metu. Taj je manevar ponovio 12 puta. Svi napori za „oživljavanje“ Aegis sistema i dobijanje informacija o meti radi odbrane bili su bezuspešni. Nakon incidenta "Donald Kuk" je požurio ka luci u Rumuniji, gde su svih 27 članova posade potpisali ostavku.

Da li je ova impresivna demonstracija od strane Rusije vanzemaljska tehnologija koju su Rusi dobili od grupe vanzemaljaca po imenu "Visoki beli" ili Nordici?

Amerikanac Preston Džejms tvrdi tako:

"Znam da su vanzemaljci stvarni jer se bavim tom temom već decenijama. Džo Džordan iz Zajedničke NLO mreže ima neoboriv dokaz o vanzemaljskim otmicama. Postoji čak i snimak tog dokaza. Lično sam tako uspeo da sprečim da me otmu pre 5 godina. Čim sam saznao pravu istinu o vanzemaljcima, pobacao sam sve knjige, snimke i časopise o njima. Živimo u mreži laži u kojoj vlasti tvrde da su oružani sistemi poput SU-24 i Aegis radara jedni od najsavremenijih, ali to nije tačno. Verujem da postoje baze na Mesecu i Marsu i da tamo postoje daleko savremenije oružje i vojni sistemi", ispričao je Džejms.

Aegis, radarski sistem koji poseduje Mornarica SAD, jedan je od najsofisticiranijih radara na svetu. Ako je priča o incidentu tačna, a Pentagon ju je indirektno potvrdio, jasno je da Rusi sada poseduju tehnologiju koja je toliko napredna da čini ovaj radar potpuno beskorisnim. Svakako je teorija zavere o vanzemaljcima neozbiljna, ali nešto je poprilično uplašilo posadu "Donalda Kuka".


Download Knjiga

Šta je Nostalgija Zanimljivosti?

Možda prvo reći šta znači nostalgija? Kovanica nastala od (staro)grčkih reči nóstos álgos, što bi značilo kuća i bol. Nije teško zaključiti...

Čitanije

.