-->


  Ne, nije pravio grešku, nije gledao u nebo. Ne, nije pravio omašku, nije gledao u zemlju. Samo je lebdio pravo. Ako ovako nastavim, razmišljao je, mogu… Kuda li ću stići? 

Ne, nije pravio mahnitost kad je imao ljubimca koji uginuo je. Da, napravio je grešku kada združio se kasnije sa još jednim. Uginuo i taj. Da, napravio je grešku tražeći krivca. Da, načinio je glupost, nije kaznio krivca. Da, napravio je greh, kaznio je pogrešnog.

Ispod je bila voda. Probaj, reče. Probao je, a ona nije bila kao vode koje je znao do tada, bila je čudna. Neobična? Da, odgovori srećnim očima. Napravio je još jednu grešku, gledao je u tu čudnu vodu. Vratio se docnije na svoje obične vode. Ali ništa nije bilo isto više. Da, gledao je u nebo. Da, gledao je povrh zemlje. Ne, nije kaznio krivca. Nije ga našao. Ako ovako nastavim, razmišljao je, mogu… Kuda li ću stići greškom?


GER DUG slajd kratkih, nepoučnih i neestetskih priča

  


Download Knjiga

Šta je Nostalgija Zanimljivosti?

Možda prvo reći šta znači nostalgija? Kovanica nastala od (staro)grčkih reči nóstos álgos, što bi značilo kuća i bol. Nije teško zaključiti...

Čitanije

.