-->

Džoel Levi je pisac i novinar specijalizovan za nauku i istoriju. Autor je više knjiga, tematski naslonjenih na nauku, psihologiju, istoriju, ali i na paranormalno, među kojima je i Izgubljene istorije, koja je prvi put objavljena u Velikoj Brtaniji, 2006. godine. U ovoj knizi bavi se misterijama, kao što su izgubljene Šekspirove drame, Atlantida, Eldorado, poslednje počivalište Džingis-kana...
Istorija

Godinama ispitujući različite legende, Levi razdvaja istinu od mita, pokušavajući tako da dođe do nepobitne istine o predmetima, mestima i ljudima koji su nestali u vrtlogu vremena, a koji su obavijeni velom istorijske misterije.

Knjiga Izgubljene istorije (u prevodu Izgubljene povijesti) je podeljena je na pet poglavlja: Nestala mesta; Nestali artefakti, dela i relikvije; Nestala blaga; Nestali ljudi; Nestale olupine.

Atlantida, Solomonov hram, Aleksandrijska biblioteka, Kamelot i Eldorado teme su prvog poglavlja koje se bavi nekim od najzanimljivijih nestalih mesta, a koja su ujedno neka i od najtrajnijih legendi koje se protežu kroz ljudsku istoriju. 

Drugo poglavlje pod nazivom Nestali artefakti, dela i relikvije ne odnosi se samo na opštepoznati Kovčeg zaveta i Sveti gral, nego Levi daje svoj osvrt i na Aristotelove izgubljene dijaloge kao i na Šekspirove izgubljene drame. 

Poglavlje Nestala blaga balansira između mašte i stvarnosti, a blaga kojih se u njemu Levi dotakao su, između ostalih, dragulji kralja Džona, blago vitezova Templara i kapetana Kida, Montezumino blago i jama s novcem na Oak Islandu.

Četvrto poglavlje Nestali ljudi uključuje potragu za poslednjim počivalištima nestalih ljudi, ali i nestalih čitavih ljudskih kolonija. 

Nestale olupine govori o četiri olupine, odnosno skupine olupina iz različitih razdoblja istorije i geografskih područja koje još uvek nisu pronađene uprkos brojnim pokušajima.

Ako volite ovakvu tematiku, Izgubljene istorije su prava knjiga za vas do koje ćete doći klikom OVDE




Download Knjiga

Šta je Nostalgija Zanimljivosti?

Možda prvo reći šta znači nostalgija? Kovanica nastala od (staro)grčkih reči nóstos álgos, što bi značilo kuća i bol. Nije teško zaključiti...

Čitanije

.