-->

Pre nekoliko godina jedan hrišćanski konzervativni vođa “utvrdio” je da su deset odsto svetskog muslimanskog stanovništva teroristi. Nepoznata je metoda kojom je to “utvrdio”, a sam nije stigao objasniti, jer je u međuvremenu osuđen zbog pedofilije. Dakle, zaključak bi bio da su svi hrišćani pedofili, a muslimani teroristi. Kao pripadnici religije koja se zove ZNANJE reći ćemo da to nije tačno, prateći razum i logiku. Da li bi hrišćanstvo opstalo (okvirno) 2.000 ili islam (okvirno) 1.400 godina da su to religije zla?

Islam je među hrišćanima stekao ugled nasilne religije i pre savremenog natezanja sa teroristima. Možda je zbog toga došlo jer se islam pretvorio u veliku religiju za samo sto godina. Hrišćanstvu je trebalo 400. Za zaključiti je da su muslimani bili krvoločniji u širenju svoje vere od hrišćana i da su u krvi stekli brzinu širenja. Da li je tako?

Njihov poslanik Muhamed je osmislio ratna pravila koja su muslimani morali poštovati :

Nema klanja žena, dece, pustinjaka, redovnika i vođa drugih religija koji nisu vojnici.

Nema bezumnog klanja stoke i drugih životinja.

Nema spaljivanja i uništavanja drveća i voćnjaka.

Nema uništavanja izvora voda. Ne deluje toliko krvoločno, zar ne?

Da li su muslimani zaostali?

Kao što nisu svi hrišćani pobornici kreacionizma, tako ni svi muslimani ne tumače Kuran doslovno. U jednoj anketi je oko 45 posto muslimana izjavilo da teoriju evolucije smatra najboljim objašnjenjem nastanka čoveka, naspram 24 procenta hrišćana. Da li je zaostao neko ko je izmislio algebru i imao sistem socijalne pomoći koji se i danas u najnaprednijim zemljama koristi? Da li je zaostao neko ko je unapredio filozofiju, arhitekturu, medicinu i skoro sve segmente ljudskog društva?

Šta su o islamu mislili "očevi" SAD-a ?

(Napomena : Svi navedeni ispod su bili hrišćani)

Tomas Džeferson je sam naučio arapski, koristeći vlastiti primerak Kurana.

Džon Adams je proroka Muhameda proglasio jednim od najvećih tragača za istinom. 

Bendžamin Franklin, koji je smatrao da svaka škola mora imati Bibliju, nudio je deci i učenja Muhameda, kao i Konfučija.

Džordž Vašington je uvek rado primao muslimane koji su dolazili kod njega.

Zašto? Zato što su imali mozga. I umeli su da razlikuju ubice od vernika. Pošto i mi imamo mozga – uživaćemo i dalje u filozofskim delima i mudrim mislima velikih umova – kako hrišćanskih tako i muslimanskih. Hapšenje i procesuiranje izroda, terorista i pedofila prepuštamo organizacijama koje sebe nazivaju državama.


Download Knjiga

Šta je Nostalgija Zanimljivosti?

Možda prvo reći šta znači nostalgija? Kovanica nastala od (staro)grčkih reči nóstos álgos, što bi značilo kuća i bol. Nije teško zaključiti...

Čitanije

.