-->

Nakon što su svi članovi legendarne grupe potpisali ugovor o ponovnom okupljanju i turneji, pred novinarima i organizatorima pevač Rober Plant pocepao je ugovor. Turneja bi donela zaradu od 190 miliona funti originalnim članovima grupe. Ovu ponudu dao im je vlasnik "Virgin" kompanije i ostrašćeni fan grupe "Led Zeppelin". Robert Plant je odbio ponudu rekavši da to jednostavno nije prava stvar za uraditi.



Grupa „Led Cepelin” oformljena je 1968, a sačinjavali su je: gitarista Džimi Pejdž, pevač Robert Plant, basista Džon Pol Džons i bubnjar Džon Bonam. Mnogi ih smatraju začetnicima, takozvanog hevi-metal pravca, mada im koreni sežu duboko u bluz. Sva četvorica bili su dokazani muzičari, članovi mnogih grupa, a svoju prvu turneju odradili su pod imenom „Nju Jardberds” (New Yardberds”). Sam Džimi Pejdž u to vreme je već spadao u elitu britanskih gitarista, zajedno sa Erikom Kleptonom, Džefom Bekom, Mikom Tejlorom, Pitom Tausendom iz grupe „Hu”… Interesantan je i podatak da je ime „Led Cepelin” smislio upravo Kit Mun, bubnjar grupe „Hu”. Verovatno ne bez razloga, pošto su „Hu”, svakako, preteče muzičkog pravca kojem su se priklonili Pejdž i kompanija.



Download Knjiga

Šta je Nostalgija Zanimljivosti?

Možda prvo reći šta znači nostalgija? Kovanica nastala od (staro)grčkih reči nóstos álgos, što bi značilo kuća i bol. Nije teško zaključiti...

Čitanije

.