-->

“Uporište” je priča o postapokaliptičnom svetu u kojem je pandemija virusa uništila 99 odsto stanovništva planete

“Uporište” je priča o postapokaliptičnom svetu u kojem je pandemija virusa uništila 99 odsto stanovništva planete


Uporište" je delo mašte, što je potpuno jasno po njegovoj temi. Mnogi događaji zbivaju se u stvarnim mestima - Ogunkvitu, u državi Mejn; Las Vegasu u Nevadi; i Bolderu u Koloradu - i bio sam toliko slobodan da ta mesta izmenim u onoj meri koliko je to odgovaralo toku radnje. Nadam se da čitaoci koji žive u tim i drugim stvarnim mestima pomenutim u ovom romanu neće biti previše uznemireni mojim „čudovišnim bezobrazlukom“, da citiram Doroti Sejers, koja se slobodno upuštala u istovetne radnje. Druga mesta, kao što su Arnet u Teksasu i Šojo u Arkanzasu, izmišljena su kao i sam zaplet”.
Stiven King

King opisuje užase sa hladnokrvnom preciznošću... To je svet u kojem šačica preživelih bira stranu – ili biva izabrana. Svet u kojem dobro počiva na krhkim plećima majke Abigail stare 108 godina – dok su najgori košmari zla otelotvoreni u čoveku smrtonosnog osmeha i neobjašnjivih moći: u Randallu Flaggu, Kingovom negativcu koji se kasnije pojavljuje u još nekim njegovim delima.

Godine 1978. Stephen King (Stiven King) je objavio “Noćno surfovanje”, roman koji je kasnije preradio i objavio 1990. godine pod nazivom “Uporište”, a koji se smatra jednim od njegovih najboljih dela.

Ispod imate link za besplatan download knjiga u PDF formatu (tri dela, zapakovane u rar-u), pa ako ste ljubitelji Kinga –uživajte u čitanju.

Download OVDE

Download Knjiga

Šta je Nostalgija Zanimljivosti?

Možda prvo reći šta znači nostalgija? Kovanica nastala od (staro)grčkih reči nóstos álgos, što bi značilo kuća i bol. Nije teško zaključiti...

Čitanije

.